Parasiter i Östersunds dricksvatten

Parasiter i dricksvattnet! Parasiter i dricksvattnet!
HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!


Skärpning!

Visst. Vi har parasiter i dricksvattnet och kan inte gå till våra vattenkranar och hämta ett kallt glas rent vatten när vi vill. Utan vi måste koka vattnet i en minut först.  En hel minut! 60 sekunder! Så länge!
Kom igen nu. Så jobbigt är det inte. Fyll en kastrull med vatten, ställ på spisen och starta plattan. vänta tills vattnet kokat upp och låt koka i en minut, ställ undan så det svalnar, fyll på flaska. Klart. Och det behövde säkert hela tre minuters jobb sammanlagt från din sida att fylla på vattnet, flyta kastrullen och hälla över i flaskor.
Jobbigt, eller hur?

Vi kanske kommer vara utan vatten till Jul.
Visst det kanske blir lite jobbigt med tanke på all julmat och julgodis som lagas. Men man får väl se till att koka vatten som en extra förberedelse. Eller gå på en mataffär och köpa bordsvatten på flaska. Då får man motion på köpet

Är ju inte precis så att vi måste undvika all kontakt med vatten, parasiten kan bara komma in i kroppen om man sväljer den, duscha och tvätta händerna är därför inget problem. Inte diska heller då parasiten dör fort när det är tort, torka disken ordentligt bara.

What's the big deal?


Hade det varit sommar har det varit jobbigare eftersom då dricker man oftast mer vatten i och med värmen, och badar i sjön. Men nu är det vinter och -15 ute, då tänker iallafall inte jag särskilt ofta att -Mmm ett kallt, svalkande glas med vatten. Underbart, och jag har inga planer på att bada i sjön.

Det är väldigt bra att vi blir informerade och hålls uppdaterade om det här, via tidningar och radio. Men nu tror många att de fått i sig bakterien bara för att de har symtomet feber. För det finns ju definitivt ingenting annat som kan framkalla feber.. Och vissa förstår inte varför de mår dåligt, de har ju inte druckit nåt vatten. För om det finns en bakterie i vattnet är det det enda som kan göra någon sjuk under den tiden bakterien finns där.
Först hade vi svininfluensen, sen fågelinfluensen och nu cryptosporidiumbakterier i vattnet. Vi klarar oss nog ganska bra  från den här smittan också, slappna av lite

Jag börjar bli lite less på alla som tror att de blivit sjuk och letar efter symtom hos sig själv, ojar sig över att de kanske måste vara hemma ett tag och kommer halka efter i exempelvis skolarbete då. Maila lärarna och jobba hemma?
Sen har vi de som tycker att de är frisk igen. Bakterien kan smitta mellan människor så riskera inte andras hälsa bara för att du själv tycker att det är tråkigt att sitta hem en extra dag.


Lämna gärna kommentarer med era egna åsikter

Peace out.
Ciao!

Kommentarer
Postat av: Miranda

När jag kommer hem ska jag ställa mej ute med en skylt 'the end is near' :DD

2010-11-30 @ 14:44:07
URL: http://ellinorea.blogg.se/
Postat av: Hotaru-tama

Haha!

Jag håller med dig totalt :P jag säger samma sak som jag brukar säga: "Blir man sjuk så blir man, inget att göra åt det förutom att stanna hemma och kurera sig." Bättre det än att springa runt och ha spykalas på stan.

btw, kul likhet mellan din bild och min xD

Vi mååååste ses nån dag och leka >__<

//Your one and only Hotaru-tama ^-^

2010-11-30 @ 15:28:52
URL: http://hotaru-tama.blogspot.com/
Postat av: Petra

asså ja håller med dig helt, svenskarna är allt för bortskämda, tänk då utomlands där alla (nästan) måste köpa vatten ! GASH säger ja bara!

2010-11-30 @ 23:52:55
URL: http://repatica.blogg.se/
Postat av: Anonym

Asså inte för att dissa dina åsikter eller något, de enda jag har hört klaga över drickvattnet är stora familjer som drabbats av diarré, magsjuka och huvudvärk och inte haft tid eller energi nog för att ställa sig och bunkra upp med tiotals liter för att det ska räcka åt familjen.



Dessutom har det aldrig sagts att symptomen för parasiten var feber, så sent som tre dagar innan de började misstänka att den fanns i vattnet så stod det i LT att det var en parasit som orsakade magont, diarré, huvudvärk och kräkningar som spreds i östersund och det är det spåret det har varit på sedan dess. Feber har aldrig varit på tal, vet inte var då fått det från. Jag tror förövrigt inte att det är så många som hade haft lika stora problem med det hela om så hade varit fallet heller.



Bra att någon som har så bra koll på ämnet lägger ut sin åsikt och delar sin kunskap med omvärlden. Låtsas inte veta mer än vad du gör, snälla, det får dej bara att se dum ut.

2010-12-17 @ 01:31:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0